Iz policije

29/12/2015 by admin

Na području Centra javne bezbjednosti Doboj, 25., 26. i 27. decembra tekuće godine iz saobraćaja je isključeno i lišeno slobode zadržavanjem 20 lica, zbog učinjenih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Za 19 lica alkotestiranjem je utvrđeno da su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu od preko 1,00 gr/kg, dok je jedan vozač odbio da se podvrgne alkotestiranju.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu (3,03 gr/kg) utvrđena je kod vozača D.D. sa područja opštine Derventa koji je upravljao putničkim vozilom marke „VW-golf“. Vozač je kontrolisan na lokalnom putu u mjestu Osinja, opština Derventa.

Kod vozača M.B. sa područje opštine Brod, koji je upravljao putničkim vozilom marke „VW-golf“ utvrđeno je 2,34 gr/kg alkohola u organizmu, a kontrolisan je na lokalnom putu u mjestu Kolibe Gornje, opština Brod.

Prilikom kontrole u ulici Cara Lazara u Modriči kod vozača Đ.V sa područja opštine Modriča, koji je upravljao putničkim vozilom marke „VW-golf“ utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 2,28 gr/kg.

Nakon prestanka razloga za zadržavanje lica su puštenana slobodu, izdati su im prekršajni nalozi i preduzete ostale zakonom utvrđene mjere i radnje za učinjene prekršaje iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

 

MUP RS

 
 
 
powered by2004 - 2015