Komšijama opet smeta Rafinerija nafte

10/01/2016 by admin

Na portalu sbplus.hr objavljen je tekst u kojem se kaže da će slavonskobrodska gradska uprava tražiti međunarodni nadzor nad “zagadjivačem”. Iako je brođanima uglavnom poznato da je Rafinerija nafte u redovnom remontu i da skoro sva postrojenja stoje ipak komšije ponovo upiru prstom na brodskog giganta.
Tekst sa sbplus.hr prenosimo u daljem tekstu (Bez prevoda)

Brodska Gradska uprava opetovati će svoj permanentni zahtjev Ministarstvu zaštite okoliša – neka poduzmu mjere i radnje koje im stoje na raspolaganju kako bi prekosavsko onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu bilo stavljeno pod međunarodni nadzor.

SLAVONSKI BROD – Posljednjih dana mjerne postaje u Slavonskom Brodu opet bilježe značajna prekoračenja graničnih vrijednosti koncentracije lebdećih čestica PM2,5 i PM10 u zraku.

Tijekom posljednja 24 sata, zrak u Slavonskom Brodu, u kontinuitetu, onečišćen je prekomjernom koncentracijom lebdećih čestica PM10, a najveća zabilježena satna vrijednost iznosila je alarmantnih 462,10 µg/m3.

Podsjećamo, granična dnevna vrijednost za lebdeće čestice PM10 iznosi 50 µg/m3.

Ovakvo drastično prekoračenje graničnih vrijednosti lebdećih čestica u zraku potvrđuje veličinu ekološkog problema kojem su građani Slavonskog Broda godinama izloženi.

Zbog toga, brodska Gradska uprava opetovati će svoj permanentni zahtjev Ministarstvu zaštite okoliša – neka poduzmu mjere i radnje koje im stoje na raspolaganju kako bi prekosavsko onečišćenje zraka u Slavonskom Brodu bilo stavljeno pod međunarodni nadzor.

SB Plus

 
 
 
powered by2004 - 2015