Visoki predstavnik posjetio opštinu Brod

18/02/2016 by admin

BROD, 18. FEBRUARA – Visoki predstavnik (OHR) Valentin Incko danas je doputovao u prvu službenu posjetu u opštinu Brod. Sastanku je, pored gospodina Incka i delegacije, prisustvovao Ilija Jovičić, Načelnik opštine Brod, sa svojim saradnicima, te Predsjednik Skupštine opštine Brod Ivo Mijić.

Tema sastanka je bila predstavljanje potencijala opštine Brod, prezentacija njenog geostrateškog položaja, povoljnih uslova za ulaganje i niza koraka učinjenih u pravcu stvaranja povoljonog privrednog ambijenta.

„Jedna od najvećih prednosti koju Brod ima je njen odličan geografski položaj i neposredna blizina međunarodnom auto-putu, a na osnovu toga smo analizirali i moguća ulaganja u privredu ove opštine“, izjavio je Visoki predstavnik.

Visoki predstavnik je izrazio pozitivno mišljenje o dosadašnjim naporima urađnim od strane Opštinske uprave, uz uvjerenje da će to investitori ubrzo i prepoznati.

„Brod ima potrebe i želje da krene putem razvoja, a nadamo se da će današnja posjeta pružiti priliku da se ime naše opštine afirmiše u društvenim krugovima stranih investitora“, izjavio je Jovičić.

Načelnik se zahvalio gospodinu Incku na posjeti opštini Brod, te izrazio nadu da će ovo biti jedna od brojnih budućih posjeta.

Izvor: opstina-brod.net

 
 
 
powered by2004 - 2015