Rafinerija nafte Brod tužila Fond zdravstva RS

01/06/2016 by Sinisa Vukman

U Okružnom privrednom sudu Banjaluka gdje je danas trebalo biti održano prvo ročište po tužbi Rafinerije nafte rekli su da je ročište odgođeno za 08. septembar na zahtjev Rafinerije jer je u međuvremenu na Banjalučkoj berzi sprovedena multilateralna kompenzacija na kojoj su svi morali prijaviti svoje obaveze.

U Okružnom privrednom sudu su naveli da su ovaj predmet preuzeli od Okružnog privrednog suda u Doboju u aprilu 2013. godine, s obzirom na to da se ovaj sud proglasio nenadležnim za taj predmet.

CAPITAL je ranije pisao da je Rafineriji odobren reprogram poreskih obaveza koje iznose 73,5 miliona KM i na koje ne plaća kamatu.

Inicijalni Ugovor o reprogramu je potpisan dana 18. avgusta 2008. godine, i odnosi se na reprogram neizmirenih obaveza sa stanjem na dan 19. septembra 2007. godine, po kojem se reprogramirane poreske obaveze moraju izmiriti u 60 jednakih mjesečnih rata odnosno do 1. jula 2016. godine, uz grejs period od četiri godine.
Novim Rješenjem Poreske uprave RS Rafineriji je produžen rok za plaćanje reprogramiranih poreskih obaveza sa devet na dvanaest godina odnosno do 1. jula 2019. godine, uz povećanje grejs perioda sa četiri na sedam godina.

Izvor:CAPITAL

 
 
 
powered by2004 - 2015