Za "Komunalac" ostvario protivpravnu korist od 48.125 KM

01/07/2016 by admin

Dobojska policija podnijela je Okružnom tužilaštvu Doboj izvještaj protiv M.G. iz Broda zbog sumnje da je, kao odgovorno lice u preduzeću “Komunalac” iz Broda, bez saglasnosti “Voda Srpske” vršio eksploataciju šljunka i pijeska iz korita Ukrine, čime je preduzeću ostvario protivpravnu korist od 48.125 KM, a budžet Republike Srpske oštetio za 5.344 KM.

M.G. je u namjeri da ovom preduzeću pribavi protivpravnu imovinsku korist, od juna 2015. do polovine maja ove godine, bez prethodno pribavljene vodne saglasnosti, odobrenja i ugovora sa Јavnom ustanovom “Vode Srpske”, vršio eksploataciju prirodnog šljunka i pijeska iz korita rijeke Ukrine na području opštine Brod, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

U ovom periodu izvađeno je oko 3.563 metra kubnih šljunka koji je, potom, upotrijebljen za saniranje lokalnih saobraćajnica.

M.G. nije prijavio ovu količinu izvađenog šljunka, niti je obračunao i uplatio vodnu naknadu, što je bio dužan prema Uredbi o načinu, postupku, rokovima obračunavanja, plaćanju i odgađanju plaćanja posebnih vodnih naknada.

Neistinitim prikazivanjem stanja i kretanja sredstava i rezultata poslovanja komunalnog preduzeća, kao i neizvršavanjem zakonske obaveze plaćanja vodne naknade, M.G. je uskratio sredstva koja predstavljaju javni prihod Srpske u ukupnom iznosu od 5.344 KM, odnosno za isti iznos oštetio budžet Srpske.

Po osnovu protivpravno izvađene količine šljunka preduzeće “Komunalac” ostvarilo je protivpravnu imovinsku korist od 48.125 KM.

Izvor: RTRS

 
 
 
powered by2004 - 2015