Brod domaćin djece sa Kosmeta

15/08/2016 by Sinisa Vukman

Opština Brod i Osnovna škola „Sveti Sava“ su u saradnji sa Republičkim odborom za pomoć Srbima Kosova i Metohije, u okviru šireg projekta Spojimo djecu Kosmeta i Republike Srpske, preuzeli organizaciju prijema grupe 50-oro djece iz Gnjilana, uzrasta od 10 do 15 godina.

Za prihvat ove djece prijavilo se 46 porodica,  zato ovom prilikom apelujemo na sve one porodice koje su u situaciji da prime djecu sa Kosmeta da se jave na brojeve telefona 053/610-918 (Opština) i 053/610-173 (Osnovna škola“Sveti Sava“), te da daju svoje kontakt brojeve telefona. Takođe, pozivamo i one porodice koje su se prijavile za prijem djece, da preispitaju svoje mogućnosti o prihvatanju dvoje djece.

Opština će sa svoje strane organizovati prevoz ove djece, smještaj za nastavnike i vozače u njihovoj pratnji, upriličiti nekoliko kulturnih i sportskih događaja, te na taj način, posjetu učiniti sadržajima koji bi im bili zanimljivi.

Dolazak djece sa Kosmeta očekuje se u subotu 20. avgusta, oko 16:00 časova na plato Osnovne škole „Sveti Sava“.

Ovo je jedna od najhumanijih akcija koja se u poratnom periodu provodi u Brodu, zato Vas pozivamo , ako ste u mogućnosti , da se uključite u nju, i da date svoj doprinos njenom uspješnom provođenju.

„Budimo ljudi“

 

Izvor: Opstina Brod

 
 
 
powered by2004 - 2015