Ministar finansija u posjeti Brodu

01/09/2016 by Sinisa Vukman

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija boravio je danas u radnoj posjeti opštini Brod, gdje se tom prilikom sastao sa Načelnikom opštine  Ilijom Jovičićem i opštinskim rukovodstvom.

Svrha posjete ministra Tegeltije je  napredak projekta Revitalizacije vodovodne i kanalizacione mreže u opštini Brod čija je vrijednost 9.000.000,00 KM

Finansijska sredstva  za realizaciju ovog projekta dijelom su obezbjeđeni iz kreditnih sredstava preko ministarstva finansija, a dijelom opštine Brod.

„Vidjeli smo da ovaj projekat ide u dobrom pravcu, radovi teku svojom dinamikom, a u ponedjeljak bi trebalo da se rade iskopine, tj. kanali za vodu“ rekao je ministar finansija Zoran Tegeltija.

Na sastanku se razgovaralo i o mnogim značajnim pitanjima koja su značajna za razvoj opštine Brod.

„Danas je ujedno i prvi dan škole, a prema zahtjevu opštine Brod, mi  iz ministarstva finansija  odlučili smo pokloniti 15 računara,  koji će biti raspoređeni u tri škole“rekao  je Tegeltija.

Ministarstvo finansija doniralo je  15 kompjutera koji će biri raposređeni u JU Osnovna škola „Sveti Sava“, Osnovnu školu „Liješće“ i JU Srednjoškolski centar „Nikola Tesla“.

On je dodao da se će ministarstvo učestvovati u projektu saniranja krova na JU Srednjoškolski centar „Nikola Tesla“ , kao i projektu sanacije kanala na području opštine Brod, kako se ne bi desilo da Brod već sa prvim kišama bude poplavljen.

Ministar finansija posebno je istakao visok stepen saradnje ministarstva i opštine Brod , kao i  zahvalnost  Načelniku opštine na  razumijevanju ove dvije institucije, te se nada da će svi projketi u zajedničkoj saradnji do kraja godine biti privedeni kraju.

Načelnik opštine Ilija Jovičić istako je da je opština Brod bila opterećena sa dugovima, a u protekle četiri godine, opština je  smanjila dug sa 16 miliona na 10, te je održana stabilnost budžeta .

On je dodao da je opština Brod imala jako dobru saradnju sa ministarstvom finansija,  te da je opština dibila pozitivan odgovor na gotovo sve  aplicirane projkete  prema ministarstvu.

Jovičić je najavio projekat koji je apliciran  za IPA fondove zajedno sa opštinma Šid, Sremska Mitrovica i Brčko u vrijednosti od oko 400.000,00 KM  koji podrazumijeva ulaganje u mehanizaciju i opremu za odbranu protiv poplava.

Izvor: Opština Brod

 
 
 
powered by2004 - 2015