Ministar zvanično otvorio područne ambulante

22/05/2017 by Sinisa Vukman

Otvaranjem područnih ambulanti u Gornjim Kolibama, Liješću i Donjim Vrelima završen je projekat jačanja zdravstvenog sektora koji su realizovali Vlada Republike Srpske i Opština Brod.

 

U Gornjim Kolibama u 10 časova, Ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić je sa načelnikom opštine Ilijom Jovičićem obišao opremljenu ambulantu porodične medicine. Mještani su za zvanice pripremili i prigodno posluženje u prostorijama mjesne zajednice gdje se razgovaralo o radu novotvorene ambulante.

 

Prigodnim programom i nastupom folklorne grupe KUD-a Liješće u 11 časova, ozvaničen je rad područne ambulante Mjesnoj zajednici Liješće. Nakon obraćanja zvanica, ministar Bogdanić i načelnik Jovičić su presjekli traku i posjetili uređenu ambulantu.

 

Ministar Bogdanić je rekao da razumije potrebe ovakvih lokalnih zajednica koje su u proteklom ratu pretrpile velike štete i da će pomoći i nabavku jednog sanitetskog vozila za Dom zdravlja u Brodu.

 

U izjavi za prisutne medije načelnik Jovičić je izrazio zahvalnost Vladi RS i Ministarstvu zdravlja za ovaj veliki projekat u Brodu koji je približio i poboljšao zdravstvenu zaštitu građana u ovoj opštini.

 

Sa prisutnim medicinskim osobljem zvanice su pogledale novopremljenu ambulantu, prostorije za prijem i preglede pacijenata kao i zajedničke prostorije. Ljekari su rekli da su ambulante potpuno adaptirane i da je lijepo raditi u ovako uređenom i opremljenom prostoru.

 

U ambulanti u Donjim Vrelima, goste su dočekali predsjednik Mjesne zajednice i mještani. Ministar Bogdanić je zaželio sretan rad i što manje pacijenata, a više preventivnih pregleda.

 

Projekat jačanja zdravstvene zaštite na teritoriji opštine vrijedan je 500 000 KM, Opština Brod je učestvovala sa 30% sredstava.

 

Izvor: Opstina Brod

 
powered by2004 - 2015