Počinje asfaltiranje oko Gradske pijace

06/07/2017 by Sinisa Vukman

Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić 03.07.2017 u 9 časova potpisao Ugovor, o asfaltiranju servisne saobraćajnice pored Gradske pijace, sa predstavnikom izvođača radova. Investicija je vrijedna oko 62 000 KM. Za ove namjene izdvojeno je 40 000 iz sredstava Vlade Republike Srpske, a preostali iznos se finansira iz budžeta Opštine Brod. Planirano je da radovi počnu do kraja ove sedmice.

 

Nakon prethodno provedene procedure javnih nabavki za ove radove izabrano je preduzeće „Planum“ doo iz Teslića. Ugovorom je predviđeno asfaltiranje 1430 m2 površine sa pripadajućim predradnjama, uz izradu ivičnjaka, iskop rova za kanalizacione cijevi, polaganje P.E. cijevi i montažu planiranih slivnika.

 

Načelnik Jovičić je izrazio zahvalnost Vladi RS na ovim sredstvima i napomenuo da je u toku i opremanje zelene pijace po projektu „Zelena pijaca – trbuh našeg grada“ kao i uspostavljanje rasvjete u Ulici Jovana Dučića koja vodi do Gradske pijace. „Korak po korak, želimo da privedemo ovaj objekat u sasvim funkcionalno stanje“ rekao je načelnik Jovičić.

Takođe, rekao je da se već sada kreće intenzivno u opremanje parkirališta pored pijace da bi se izbjegle gužve i zastoji u saobraćaju kao i da se reguliše naplata parkinga.

 

Izvor: Opstina Brod

 
powered by2004 - 2015