Uklanjanje bombe ispod mosta u Brodu

08/08/2017 by Sinisa Vukman

U Brodu će sutra (09.08. 2017) ispod mosta na rijeci Savi biti uklonjena avio-bomba iz Drugog svjetskog rata, pa će na dva časa biti zabranjeno kretanje i na graničnom prelazu između BiH i Hrvatske, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Uklanjanje avio-bombe, koja se nalazi na tri metra dubine, počeće u 11.00 časova, a od 11.00 do 13.00 časova biće zabranjeno kretanje u prečniku od 200 metara od lokacije bombe, što obuhvata i granični prelaz i most između Broda i Slavonskog Broda.

“Ovu komplikovanu operaciju izvešće ronioci Ministarstva unutrašnjih poslova Češke, sa kojima Ministarstvo bezbjednosti BiH od 2015. godine uspješno sarađuje na uklanjanju neeksplodiranih ubojitih sredstava iz vodotokova, te uz podršku deminerskog i ronilačkog tima Republičke uprave Civilne zaštite Srpske”, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo bezbjednosti BiH preduzelo je bezbjednosne mjere u saradnji sa Državnom upravom za zaštitu i spasavanje Hrvatske, Ministarstvom komunikacija i prometa BiH, te Graničnom policijom BiH.

 

Izvor GLAS REGIJE

 
 
 
powered by2004 - 2015