O rafineriji u Rusiji Putin i Grabar-Kitarović

18/10/2017 by Sinisa Vukman

Kolinda Grabar-Kitarović u Sočiju sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i šefom diplomacije Sergejom Lavrovim, bit će to prilika da se zaista okrene nova stranica u odnosima dviju zemalja. Ti odnosi posljednjih petnaestak godina nisu bili sjajni, bilo je uspona, ali više padova, što je rezultiralo time da Putin nikada nije došao u službeni državnički posjet Hrvatskoj, a posljednja je, od hrvatskih šefova Vlade i države, kod njega u Moskvi bila bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor.

O mnogim će temama razgovarati Putin i Kolinda Grabar-Kitarović, pa se neće moći zaobići ni ona trenutačno najosjetljivija, sudbina Agrokora i duga prema Sberbanku.

Razgovarat će se i o regiji i ruskom utjecaju na uvijek trusno područje europskog jugoistoka, prije svega na neposredno hrvatsko susjedstvo, Republiku Srpsku, te o projektu modernizacije rafinerije u  Brodu, koji se već počeo realizirati, kako neki kažu, “ruskim plinom za rusku rafineriju”.

Kompletan tekst citajte na http://www.jutarnji.hr/globus/Globus-politika/neugodna-pitanja-uoci-susreta-predsjednice-s-putinom-rusi-u-soku-zasto-nam-vasa-vlada-jos-nije-dala-novu-zgradu-za-ambasadu/6639678/

 
powered by2004 - 2015